Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Εφημερίδες! Εφημερίδες!

Καλημέρα, δευτεράκια μου!

Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με καινούρια ενότητα στη Γλώσσα με θέμα τις εφημερίδες.


Αν ήμασταν σήμερα στην τάξη θα σας έκανα ένα σωρό ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα τι είναι η εφημερίδα, αν έχει τύχει να διαβάσετε κάποια, τι περιέχει, πώς είναι τα γράμματα στις εφημερίδες, για ποιο λόγο κάποιος αγοράζει εφημερίδες και άλλα πολλά...

 Όμως, μια που δεν είμαστε, θα το κάνουμε διαφορετικά! Αρχικά, θέλω να ψάξετε στο λεξικό και να βρείτε τον ορισμό των λέξεων: πρωτοσέλιδο, άρθρο, συνέντευξη. Είναι λέξεις που σχετίζονται με τις εφημερίδες. Συμπληρώστε τες σε αυτό το φυλλάδιο. Εδώ θα βρείτε ένα ηλεκτρονικό λεξικό, σε περίπτωση που δεν έχετε στο σπίτι σας το λεξικό σας.

Έπειτα, πατήστε εδώ για να δω αν μπορείτε να ξεχωρίσετε τα διαφορετικά είδη εφημερίδων και μετά στείλτε το στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου. Παρεμπιπτόντως, λαμβάνω αυτά που κάνατε και βλέπω ότι τα πηγαίνετε εξαιρετικά! 👏👏👏

Τέλος, θέλω να γίνετε δημοσιογράφοι για λίγο και να γράψετε σε ένα φύλλο χαρτί από ποιον ή από ποια θα θέλατε να πάρετε συνέντευξη.



Μπορείτε να διαλέξετε όποιον/α θέλετε, πραγματικό ή φανταστικό, τον γείτονά σας ή μία διάσημη, την αγαπημένη σας ηρωίδα ή και τον μπαμπά σας! Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και σκεφτείτε 3 ερωτήσεις που θα θέλατε να του/της κάνετε, ώστε να μάθετε περισσότερα για αυτόν/αυτήν. 

Τώρα αλλάξτε θέσεις κι απαντήστε στις ερωτήσεις σας! 

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω αυτές τις πρωτότυπες συνεντεύξεις!

👉Για το αυριανό Webex θα χρειαστούμε χοντρό και λεπτό Μαθηματικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου