Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Κορώνα και γράμματα

Πάμε να διαβάσουμε ένα παραμύθι για την καραντίνα που μόλις τελείωσε; Νομίζω ότι θα σας αρέσει πολύ! 
Λέγεται "Κορώνα και γράμματα" κι έχει πολλή πλάκα! 
Θα το βρείτε εδώ. Θέλω να το διαβάσετε καλά γιατί με αυτό θα ασχοληθούμε και την Πέμπτη στην τηλεσυνάντησή μας.

Αρχικά, θέλω να κάνετε πολύ καλή ανάγνωση τη σελίδα 5 του παραμυθιού ("Από την τηλεόραση...Ζορό"). Μου έχει λείψει πολύ να σας ακούω να διαβάζετε, για αυτό την Πέμπτη ανυπομονώ να σας ακούσω! Αυτή τη φορά θα κάνετε ανάγνωση σε πραγματικό μικρόφωνο, αυτό του υπολογιστή!


Μετά θέλω να πάτε στο e-me.edu.gr και να απαντήσετε στο κουίζ που έφτιαξα με ερωτήσεις μέσα από το παραμύθι. Έτσι, θα μπορώ να δω και πώς τα πήγατε κι αν υπάρχει κάτι που σας δυσκόλεψε. Όσοι δεν είστε ακόμα στην κυψέλη μας στο e-me, πατήστε εδώ για να το απαντήσετε.

Στο τέλος του παραμυθιού υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που είναι καταπληκτικές. Η μία είναι να γράψετε το ρεφρέν του αγαπημένου σας τραγουδιού την ώρα που πλένετε τα χέρια σας (εμένα είναι το "Τα παπάκια στη σειρά" 😄), να ζωγραφίσετε τον κορωνοϊό, και να συνεχίσετε φτιάχνοντας το δικό σας ποίημα. Τα ποιήματά σας θα χαρώ πολύ να τα ακούσω την Πέμπτη στην τηλεσυνάντησή μας.



Σχετικά με τις τηλεσυναντήσεις μας, σκέφτηκα ότι θα ήταν προτιμότερο να σας χωρίσω σε δύο τμήματα, ώστε να δημιουργούνται όσο δυνατόν λιγότερα τεχνικά προβλήματα. Ο χωρισμός έγινε αλφαβητικά, οπότε:


  • το πρώτο τμήμα (επίθετα Α έως και Κ) θα έχει μάθημα 13.00-14.00
  • το δεύτερο τμήμα (επίθετα Μ έως και Τ) θα έχει μάθημα 14.30-15.30

Τα ραντεβού μας θα είναι κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Για οποιαδήποτε απορία, μου στέλνετε!

Ραντεβού την Πέμπτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου