Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Μικροί εξερευνητές!


Καλημέρα και καλή εβδομάδα!



Μπαίνουμε σε καινούρια ενότητα στη Γλώσσα σήμερα (ενότητα "Νιώθω") και για πρώτη φορά θα την εξερευνήσετε μόνοι σας, ακολουθώντας βέβαια τις οδηγίες μου! Δε σας φοβάμαι καθόλου, όμως, γιατί μου έχετε δείξει ήδη πόσο καλά τα καταφέρνετε!
  • Αρχικά διαβάζουμε καλά το κείμενο "Το παιδί με το ακορντεόν" και βρίσκουμε τις λέξεις και τις εκφράσεις που δείχνουν συναισθήματα. Τις κυκλώνουμε με την ξυλομπογιά μας. Πρέπει να εντοπίσετε 6.

  • Έπειτα πάμε στο λεπτό της Γλώσσας και κάνουμε την άσκηση 1 (σελ. 27). Συνέχεια έχει η αντιγραφή μας! Θα πρέπει να αντιγράψετε στο κίτρινο τετράδιο 4 φορές την πρώτη στροφή του ποιήματος "Το τραγούδι του κλόουν".

  • Όταν είστε σίγουροι ότι την έχετε μάθει καλά, θα γράψετε ορθογραφία. Όχι στο κόκκινο τετράδιο αλλά στο e-me.edu.gr ή εδώ. Επίσης, στο e-me ή εδώ θα βρείτε διάφορες εκφράσεις με το ρήμα "έχω" και θέλω να τις ενώσετε με τη σημασία τους.
Για τις αυριανές τηλεσυναντήσεις μας θέλω να έχετε μαζί σας το χοντρό και το λεπτό της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Μέχρι την Τρίτη, φιλιά πολλά στους μικρούς μου εξερευνητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου