Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Τόσες πολλές ξένες λέξεις...

Ίντερνετ, ιμέιλ, σάιτ, σέαρ, μιουτ, μπλογκ, ονλάιν, τσεκ, πάρτι, πάρκινγκ, μπάσκετ.....

Τόσες πολλές ξένες λέξεις έχουν μπει για τα καλά στην ομιλία μας, ιδιαίτερα τελευταία που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο τόσο πολύ. Υπάρχουν όμως ελληνικές λέξεις που έχουν ακριβώς την ίδια σημασία. Σήμερα λέω να ασχοληθούμε με αυτές τις ξένες λέξεις και να προσπαθήσουμε να βρούμε τις ελληνικές αντίστοιχες λέξεις.

Τι λέτε; Θα μπορέσετε να τις αναγνωρίσετε;

Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε τις ασκήσεις (χωρίς εκτύπωση) κι όταν τις τελειώσετε μπορείτε είτε να ελέγξετε μόνοι σας τις απαντήσεις σας είτε να τις στείλετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου. Τις αντίστοιχες ελληνικές λέξεις του φυλλαδίου θέλω να τις μάθετε καλά.

Στα Μαθηματικά θα συνεχίσουμε την εξάσκηση στην προπαίδεια του 7.

Θα τη γράψουμε στο μπλε τετράδιο, όπως και τις προηγούμενες προπαίδειες (εδώ θα βρείτε αυτά που κολλάμε στο μπλε τετράδιο) κι έπειτα θα εξασκηθούμε με το φυλλάδιο που θα βρούμε εδώ.

Το παιχνίδι μέμο της προπαίδειας του 7 το είχα ενσωματώσει με την προπαίδεια του 8. Θέλω να το παίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε, γιατί μας βοηθάει σιγά σιγά να μαθαίνουμε τις προπαίδειες απέξω. Κάποιους μπορεί να τους βοηθήσει και το τραγούδι της προπαίδειας του 7.



Για τις αυριανές τηλεσυναντήσεις μας θέλω να έχετε μαζί σας το χοντρό και το λεπτό της Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Μέχρι την Πέμπτη, φιλιά πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου